Dom > Kultura i novosti > Sadržaj

Kuća za prenosni solarni pogon prikazan u Šangaju na stavku za Sjedinjene Države

Aug 04, 2015

Tongji studente da dizajniraju i grade mobilne solarne kontejner na 16 Shanghai, pruža novi način za ljude od low-carbon život i biće održan u Washingtonu u septembru ove godine 2011 Sjedinjene Države solarni desetoboj.

Isti dan, troškovi 250 000, 6 kontejneri su se okupili u obliku slova y prostor, potpuno opremljen nameštaj i električne aparate, svi koji ste dobili od solarne struje kod kuće "Sun soba kontejnera" privukla je pažnju.

Reporteri na sceni je video, ukupno 90 kvadratnih metara prostora, može da primi do porodicu "udoban" solarne kuće, bambus laminat na podu, jedna strana kuće ima složiti krevet, krevet pik-a zatim kabinet. Sa druge strane je potpuno opremljena kuhinja i kupatilo, krov je uspostavljen solarne panele da pruža struju i toplu vodu, žive vode do kanalizacioni sistem za prečišćavanje. Mala dnevna soba je u restoran "i" Biblioteka funkcija. Kuća na jug transparentan, 2 kontejnera 120 stepeni ugao instalacije je dizajniran da pruži maksimalni ugao prikaza. Sprat plafon staklenih vrata kontejnera veze pravo do spoljne terase i dvorišta ranije. Samo kuća ogromne metalne reza na obe strane, će služiti kao podsetnik za ovu divnu kuću pridruženu kontejner za teške.

"Plafon, i zid, i zemlju su sa visoke performanse izolatora novi vakum odbor; Solarna vruće vruće skup i klima toplote recikliranje, integrisana za jednog, poboljšati ima solarne od opšte koristi efikasnost ", projekat glavu, i Tongji univerzitet zelene zgrade i na novu energiju istraživanja centra izvršni pomoćnik direktora Tan Hongvei uveden je sunce stambenih integrisana više stavki u izgradnji tehnologiju za štednju energije, poput koristeći vodič lampi će prirodno svetlo za unutrašnju osvetljenje uveden , krov konfiguracija ima kolekciju kiše, a u vodi nazad sa sistemom, maksimalno da koriste prirodne resurse,.

Pored toga, zatvoreni ekološki monitoring, upravljanje energijom, opremu za upravljanje, i sve druge digitalne, vizualizaciju informacija, stambenih proizvodnju, potrošnje energije, životne sredine i druge podatke informacije u realnom vremenu vizuelni prikaz, 3G mobilnih telefona i drugih mobilnih terminala možete koristiti i za daljinski nadzor.